Home » Over ons
Over ons2019-07-11T12:51:53+01:00

Familie2

Wij gaan de uitdaging aan!

Door de jaren heen groeide Alpeko gestaag door tot de huidige omvang van ca. 400 zeugen en 2000 vleesvarkens, wat groot is voor biologische begrippen. Er zijn nog voldoende uitdagingen om ook de komende jaren op een moderne wijze biologische varkens te houden.

Één daarvan is de consument informeren over de biologisch varkenshouderij. Die uitdaging gaan we met een Infopunt op ons bedrijf graag aan!

Met een “huisje” vooraan op het erf spelen we in op de vraag: op een ongedwongen manier, informatie verstrekken  over ons biologisch varkensbedrijf Alpeko en de sector in het algemeen. Er is een bedrijfsfilm te zien en volop up to date informatie te verkrijgen, kijkt u liever naar de varkens in de wei en de omgeving  neemt u lekker plaats in het buiten zitje, rust even uit en geniet. Voor meer informatie klik hier. 

Alpeko werkt met de EKO-code.

De EKO-code helpt onze ambitie waar te maken

De maatschappij verandert snel; u wilt verantwoord voedsel kopen. De Groene Weg gaat voor verdere verduurzaming van de biologische varkensvleesproductie.

De EKO-code gaat verder

Gezond en heerlijk voedsel met zorg voor natuur, mens en milieu geproduceerd. De Groene Weg (onze afnemer van biologische varkens)komt met een eigen EKO-code, die gezamenlijk met de boeren ontwikkeld is. Het vlees van De Groene Weg is al onderscheiden met het EKO-keurmerk en de hoogste standaard van de Dierenbescherming. Varkens krijgen veel rust en ruimte om te leven en groeien van hun biologisch voer. Bovendien hebben de varkens de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Dit zorgt voor natuurlijke weerstand tegen ziekten bij dieren. De EKO-code gaat verder; 12 thema’s die een nog duurzame productiewijze garanderen. Een voedselproductie die in harmonie met de omgeving gebeurt en waar de volgende generatie boeren trots op verder kan bouwen. Wij als Alpeko werken ook met de EKO-code. Voor meer informatie kijk eens op de site https://www.eko-code.nl/.

Over ons

In de nabijheid van de vesting Heusden houden wij, Joost & Jacqueline van Alphen samen met onze medewerkers, onze biologische varkens. We wonen en werken op het drielandenpunt tussen Herpt, Hedikhuizen en Haarsteeg.

Joost groeide op als zoon van een traditionele varkensboer en nam het bedrijf van zijn ouders in Haaren over. In 2002 gooiden we het roer om en schakelden over naar een biologische bedrijfsvoering op de huidige locatie. Overtuigd van het feit dat we een eerlijk product willen leveren, met respect voor mens, dier én omgeving.

de-boer-zelfJoost van Alphen

Waar vind u ons

Lekker wroeten in de wei

Varkens-in-wei-voor-web