Home » Infopunt
Infopunt2020-08-17T16:00:14+01:00

Infopunt Alpeko

  In een “huisje” voor op ons erf, kunt u ongedwongen zelf volop informatie  vinden over ons biologisch varkensbedrijf Alpeko en de sector in het algemeen. Adres : Zeggelaarseweg 2 5255PL Herpt (Noord-Brabant). Bij het Info-punt zijn parkeerplaatsen, deze zijn ook voor mensen die slechter te been zijn goed te bereiken.

Infopunt , waarom?

Informatie is belangrijk om te laten zien wat er allemaal op een biologisch bedrijf gebeurd. Daarbij hoort het dagelijks werk, de omgaan met de dieren, inkoop voer, maar ook de wet en regelgeving. Het is belangrijk om consumenten (dus u) goed te informeren wat een biologisch bedrijf anders maakt. En daar willen wij graag gehoor aan geven. Gewoon omdat wij zelf heel goed begrijpen dat u wilt weten waar het vlees dat u consumeert vandaan komt. Via ons Infopunt willen wij u laten zien hoe wij de varkens duurzaam groot brengen.

Hoe werkt het infopunt?

Het “huisje” is tijdens openingstijden vrij toegankelijk.

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag 09.00u – 20.00u
  • Woensdag 09.00u – 20.00u
  • Donderdag 09.00u – 20.00u
  • Vrijdag 09.00u – 20.00u
  • Zaterdag 09.00u – 20.00u
  • Zondag 09.00u – 20.00u

Het Infopunt kan tijdens de wintermaanden andere openingstijden hebben.

Er draait continu een film over ons bedrijf en via borden en folders is er volop informatie te krijgen. Folders zijn gratis mee te nemen, de boeken liggen er alleen ter inzage.

Wilt u even rustig genieten van de omgeving en onze varkens in de wei. Neemt u even plaats in het buitenzitje en ervaar de rust van de Herptse polder.

Wat vinden wij belangrijk bij Alpeko?
Wat vinden wij belangrijk bij Alpeko?

SKAL

skal-logo-for-web

*Ons bedrijf is SKAL gecertificeerd. De bewuste consument van nu, die wordt steeds bewuster van wat hij eet en heeft een groeiende behoefte aan eerlijk (biologisch) vlees. Onze varkens lopen lekker buiten, krijgen geen preventieve antibiotica en mogen rustig groeien. Ze worden bewust gevoed met biologisch voer. (daar komt dus geen genetische manipulatie aan te pas) En Alpeko-varkens houden hun staartje én hoektanden. Dat zou je elk varken toewensen. Klik hier om ons certificaat (Alpeko SKAL nr.: 21309 + 106251 ) te bekijken. Ook kunt u via deze link rechtstreeks naar de site van SKAL.

SKAL Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Met de afgifte van dit keurmerk maken ze de betrouwbaarheid van biologische producten zichtbaar voor afnemer en consument. Zo draagt SKAL bij aan de aantoonbare betrouwbaarheid van de biologische sectorSkal is een door de overheid geaccrediteerde instelling.